2010. szeptember 23., csütörtök

Prága 5.nap

2010.09.22. Csütörtök

Nos, ma Trójában jártunk. :) Falovat nem láttunk ugyan, de Ló Piroskát annál többet. Meg az állatkertet, és a Trójai kastélyt (Trojsky zamek). A kastély gyönyörűséges!!! Őssze-vissza fényképeztem. Állatkertbe nem akartunk menni csak korongért, de sajnos azt meg belül rejtették el. Hát nem fogok aranyárban jegyet venni azért, hogy legyen egy korongunk. Szerencsére a biztonsági őr nagyon jó fej volt, és egyedül beengedett. Korong kipipálva. Gondolom én. Kiderült, hogy nem az állatkert korongját vettem meg, hanem egy Jokert. Na nem baj.

Trójából visszafelé Holesovicében megálltunk, előbb megkerestük a Lapidáriumot, aztán körülnéztünk az Expo területén, már amennyire az aktuális kiállítástól lehetett. Kis séta a ligetben, aztán bevetettük magunkat a főutca forgatagába. Próbáltunk térképet választani a könyvesboltban. Olyat, amin a szálláshelyünk is rajta van, de olyan nincs. Csak az atlasz. Találtunk korong katalógust is! Odavittünk hármat az eladónak egy határozott "Price?" kérdéssel. A következő volt a válasz (miután a bemondott angol nyelvű árakat fordítani kezdtem Papinak):
"ninety-nineone hundred twenty-nine, és negyven korona". :))
Kiderült, hogy szlovákiai magyar hölggyel van dolgunk. Végre valakivel tudtunk beszélgetni. :) És a kirakatban volt egy hatalmas Jara Cimrman album. 1200 Korona, ami kb. 14 000 Ft, szóval esély nem volt megvenni, de annyira jó volt nézni. Komolyan fájt a szívünk érte. Annyira igényes volt, hogy elképesztő.  Egy kitalált "nemzeti hősről" ennyi mindent összehordani komoly tehetségre utal. :)

Aztán még elmentünk megkeresni a két éves adósságunkat, az Ecotechnika múzeumot. Mert az úgyis közel van. Ahaaa... Három kemény órát gyalogoltunk, és a GPS kordináták által mutatott helyen a Mongól nagykövet kukkolt a sövény mögül.  (lesz kép) A végén már majdnem feladtuk, de váratlanul lefordítottam a cseh útbaigazító táblát és - bár a múzeum zárva volt - megvan a korong!!! Kellett kicsit sírni hozzá angolul. :)

És még mindig nem volt elég, éppen zárás előtt még a repülőgép múzeumot is elértük. Korong "nyemám", de már akkor az sem érdekelt. Ló Piroska felült egy repcsi szárnyára, és mi ezen a napon nagyon de nagyon gyorsan elaludtunk. :)

2 megjegyzés:

  1. Azért remélem, hogy Ló Piroska nem repült el a repcsivel.

    VálaszTörlés
  2. Á, nem repült el, nem hagytuk. :D
    Tudod, a kókler apja (Dr. Táltos Bonifác) azzal eteti, hogy Isonzónál lett ilyen lökött, és elhitte szegény. Azért ül ott olyan büszkén. :DDD

    (na megyek, mielőtt valaki küld egy kényszerzubbonyt. :DDD)

    VálaszTörlés