2010. szeptember 22., szerda

Prága - 1. nap

2010.09.18. Szombat
Reggel 6-kor indulunk otthonról, és Kö-Ki-n ér a hideg zuhany. Szó szerint. Igaz, már otthon is szakadt az eső, és az sem lepett meg, hogy a nyakunkba szakad az áldás a felüljáró lépcsőjén. De az, hogy nem jár a metró, az csak akkor derül ki, amikor a száz kilós bőrönddel leküzdjük magunkat a lépcsőn. Na akkor irány át az egészen hátra. Ott újra felcipelni, majd újra le. A busz elmegy az orrunk előtt. Hajrá! Mire jön másik, már agyonra idegestjük magunkat. Hát még mire el is indul…

Végszóra érkezünk meg a Népligetbe. De nem hagytak itt. Szerencsére.Nem is lenne kaland, ha nem így indulunk.

Később

Megérkeztünk. Kissé jellemző, hogy otthon hagytuk az egész kidolgozott programunkat, de a család egész estés zaklatása folytán ez is megoldódik.

Jelentem, Prágában szombaton már nem lehet közlekedési bérletet vásárolni! A néni ezerrel érti, amit kérünk tőle, és lazán csehül karattyolva válaszol az angol nyelvű kérdésre. Alig kedvesebb mintha otthon lenne békávés. Nyomja ám a szöveget, de azt is csak a munkahelyi körülményeim alapján sikerül megfejteni belőle, hogy a hétfőről szövegel valamit. Mutogatja hozzá az óráját és baromi lenézően néz rám. Na nehogy már szombat délután akarjak itt több napos bérletet. Vegyem meg drágán a napijegyet és kuss. A guta megüt . Nos, így jártunk. 

A szállodában sem szólal meg angolul az ember, inkább mutogat. De aranyos azért! Kicsit Emgergős, ami semmi rosszat nem jelent. 

Van a szállóban kávé és sör automata. A söröset nem tudjuk felizgatni, a végére jövünk r á, hogy személyivel üzemel. Pedig a fél automatát betölti az erre vonatkozó használati utaítás. Papi úgy dönt, hogy elmúlt 18. Kicsivel. 

Voltunk vásárolni. Akkora a Globus hipermarket, mintha összedolgoztak volna egy Auchant egy OBI-val. Nem találtuk az ásávnyvizeket, és a végén egy másik szinten (az élelmiszerhez képest) a barkácsosztály mögött lettek meg. Addigra térdig kopott a lábunk. Viszont vettem cipzár mintás ragasztószalagot két színben!!

Na most irány aludni, mert Frantisek Viagra már nagyon óbégat a tévében. :)

1 megjegyzés:

  1. Iszonyat idő volt szombaton, én a túrát is kihagytam, igaz krákogtam egész éjjel. Nagyon várom a képeidet! :)

    VálaszTörlés