2010. szeptember 22., szerda

Prága 4. nap

2010.09.21 Szerda

Elhatároztuk, hogy ma lazára vesszük a napot. Felültünk egy villamosra, és csak úgy mentünk, amerre az ment. Mert onnan ugye látni a várost, és ha valami tetszik, akár le is szállhatunk.

Palmovkán szálltunk fel, és valami igen vacak külváros felé sikerült elindulnunk. Többen jöttek mindenféle táblákkal, azt gondoltuk, hogy iskolás találkozó van. Valahogy olyan hatást tettek. Aztán leszálltunk, mert nem tetszett a környék, próbálkoztunk másfelé. Végül valahogy kikötöttünk a "budai" oldalon. Felmentünk a várba, és újra körbejártuk az egészet. Persze pecsételgettem is.

Aztán mikor elfáradtunk a mászkálásban, azt gondoltuk, hogy újra villamosra szállunk, és visszamegyünk a szállásra ebédelni és pihenni egy órácskát, utána majd visszajövünk. Vártuk a villamost a Kisoldali téren (Malostranska namestí) de akkora dugó volt, hogy nem tudtak menni. Bedőlt a környék egész közlekedése. Mondom Papinak, menjünk gyalog a metróig, azt az egy megállót igazán kibírjuk még, akármilyen fáradtak is vagyunk. Mentünk a sínek mellett, és vagy tíz villamos mellett sikerült végig sétálni, de balesetet nem láttunk. Mivel főleg 22-es villamosok voltak, Papi megállapította, hogy ez bizony a Huszonkettes csapdája.

Ahogy átértünk az alagút alatt, már hallottuk a jó nagy hangzavart. Aztán már láttuk is a felvonulást. Első látásra maga volt a döbbenet. Rengeteg ember, tízezrével jöttek, vonultak, vitték a reggel is látott táblákat, fújták a kürtöket, ordítottak. Rendőrök, tűzoltók, mindenféle fajta népek. Hamar rájöttünk, hogy valami hatalmas tüntetésbe csöppentünk bele. Le is filmeztem őket. Aztán otthon megnéztük a Hírlistát, és ezt a cikket találtuk.

Délután már Ló Piroska is velünk jött. :) Metrózni csak a Béke térig sikerült, onnan le volt zárva a tüntetés miatt. Elsétáltunk a Nemzeti múzeumig, ahonnan jó kilátás nyílt a Vencel téri rendőrautókra. :) Bepróbálkoztunk a múzeumban vagy negyed 7-kor, de persze csak hatig volt nyitva. Viszont a koncertszervező hölgytől ékes angolságommal előadtam a sablonszöveget: I would like to buy a turistické znamky. :) Mert ennyit tudok csehül. A fakorongot. :) Mire elkezdett nekem csehül magyarázni, mert hogy én olyan szépen mondtam, hogy biztos vettem cseh nyelvleckéket. És lássatok csodát, ezt még meg is értettük. Papi is! :) Persze korongot már ma nem kaptunk. Na majd holnap. :)

2 megjegyzés:

  1. Jól belekerültetek a sűrűjébe.

    VálaszTörlés
  2. Az biztos! Másnap vettünk egy napilapot jókora fotóval. Persze egy kukkot nem értünk belőle, de annyi baj legyen. :D

    VálaszTörlés