2011. július 25., hétfő

Fejlemények

Sziasztok!
Amint látjátok, tudok már itthonról is írni. Mama gépe nem ment tönkre, csak a netre nem tudtunk fellépni vele, de mivel kapcsolat az van, most kipróbálom. Sajnos ezzel a böngészővel eléggé korlátozott, hogy mit lehet és mit nem, de még néhány napig kibírjuk. Gép itt van, tévé meg nálam. :) Most ő nálam van és nézi a híreket.

Most már eléggé tisztán látszik, hogy mi is történt valójában. A telecom póznába ütött a villám, de mivel megállás nélkül csapkodott, időnként vagy ahogy mondtam, hogy betalált, vagy csak optikai csalódás volt, és közvetlenül az ablak előtt cikázott, de ezt így utólag nem tudom megmondani. A pánik sok mindent kihoz az emberből.  Mindenesetre ami igazi kárt okozott az a póznába (na meg a csengőnkbe) csapó villámok voltak.

Nálunk a házikó 3 picurka lakásra van osztva a három generáció számára, így mindenből 3 is van. Volt...

Tönkrement
- 3 db tévé, mind javíthatatlan. Egy ajándék kistévénk van jelen pillanatban. Imádom az én kis Papimat és nem csak ezért.
- 2 db telefon készülék. Javíthatatlan. Szintén van egy ajándék darab Papitól. Vonal meg most fél napig van, aztán egy egészig nincs. Eddig kétszer jöttek ki, de sokat nem értünk vele.
- 1 laptop és egy számítógép alaplapja és tápegysége. Még egyik sem került haza a szervizből, de állítólag az adatok megmaradtak. Hát nem tudom, ha 10 év fotói meg a lányom államvizsga cuccai odavesznek, mit csináltunk volna...
- 1 db DVD lejátszó. Javíthatatlan.
- 1 hangfal
- 1 router
- A modem és a kábeltévé beltéri egysége, de ezeket kicserélte a szolgáltató
- 2 db csengő
- 1 db lámpa

Mit mondjak, szép kis summa... A biztosító még mindig nem nyilatkozott, hogy mikor hajlandó kijönni kárfelmérni, addig elvileg nem csinálhatnánk semmit. Hát nem tudom...

Egyébként jól vagyunk, túltettük magunkat az ijedségen, de sajnos így most nem tudom, mi marad az őszi túránkra. Szerintem maradunk a fenekünkön itthon. :( Jó, ha ezt kiheveri a pénztárcánk.

Egyébként meg alkotgatok, mert valamit kell csinálni. De sajnos arra már elég kicsi az esély, hogy fel tudjak tölteni bármit is mostanság. Jut eszembe, mivel gép nincs, nem tudni, mi van az egérrel, a billentyűvel, az én hangfalammal, a nyomtatóval meg a scannerrel. Lehet, hogy azok sem üzemelnek, bár áramot kapnak. Meglátjuk ha végre itt lesz a gépem.

Azért hogy valami jót is mondjak, a hétvégén szuper jót röhögcséltünk a Liba-lányokkal. Ez egy kis baráti társaság, havonta igyekszünk összejönni valakinél, és rengeteget vihorászunk meg "gágogunk". :DD Ez olyan jó tud lenni! Feltölti az embert.

Így legalább most jól kidumálom magam a blogban, úgyis mindig a puszta fotókat mutogatom, de ez is kell néha.

Szép napot! :)

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy azért már derűsebb a kedved :) A Papi egy igazi hős! Vegyél neki majd egy S pólót ;-) Vagy majd screppelünk neki!

    VálaszTörlés
  2. A biztosító csipkedhetné magát egy kicsit! Azért jó hallani, hogy kicsivel "nyugodtabbak" a kedélyek.

    VálaszTörlés
  3. Ez borzasztó! azért örülök, hogy lassan helyreállnak a dolgok. remélem a biztosító hamar rendezi a károtokat!:)

    VálaszTörlés
  4. Jó hallani felőled....és örülök, hogy ki tudtad beszélni, az sokat tud segíteni. Drukkolok, hogy mihamarabb rendeződjetek.

    VálaszTörlés